header banner
Default

Deprem sigortası nasıl alınır ve zorunlu deprem sigortası nedir? Depremde yıkılan evler devlet tarafından karşılanır mı?


Table of Contents
    Depremde yıkılan evleri devlet karşılıyor mu? Deprem sigortası nasıl yapılır? Zorunlu deprem sigortası nedir?

    06.02.2023 21:07 Son Güncelleme:

    Zorunlu deprem sigortası nasıl yapılır? sorusu araştırılıyor. Türkiye'de Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu, ''Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk.'' ifadelerini paylaştı. Peki ama depremde yıkılan evleri sigorta mı karşılıyor?

    DASK nedir? Deprem sigortası nasıl yapılır?

    DASK internet üzerinden hızlıca alınabilir. Yeni poliçe alıyorsan DASK adres kodu ve istenen konut bilgilerini girerek, mevcut poliçeni yeniliyorsan da poliçe numarası ve diğer bilgileri girerek sadece kısa bir sürede teklif alabilir, sigorta şirketlerinin DASK ürünlerini görebilirsin. Ayrıca kullandığınız bankanın uygulamasından da evinize deprem sigortası yaptırabilirsiniz. 

    Deprem sigortası ne işe yarar? 

    Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlar. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık eder.

    Depremde yıkılan evleri devlet mi yapıyor?

    DASK'ın her yıl inşaat maliyetlerine göre belirlediği azami tutardaki teminat 2023 yılı için 640.000 TL. Eğer yıkılan meskenin yeniden inşa edilmesi gerekiyor ve maliyet, DASK'ın teminat tutarını aşıyorsa sigortalı isteğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden ek teminat hakkına sahip olabiliyor.

    Sources


    Article information

    Author: Jennifer Johnson MD

    Last Updated: 1700379361

    Views: 573

    Rating: 3.8 / 5 (119 voted)

    Reviews: 86% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Jennifer Johnson MD

    Birthday: 1912-01-24

    Address: 212 Petty Squares Apt. 359, Carrieland, WI 12684

    Phone: +4560301652245855

    Job: Chemist

    Hobby: Cocktail Mixing, Fencing, Hiking, Tennis, Orienteering, Gardening, Hiking

    Introduction: My name is Jennifer Johnson MD, I am a candid, dedicated, honest, forthright, priceless, spirited, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.