header banner
Default

Goed nieuws uit een onverwachte bron: waarom stijgt bitcoin opeens?


Foto: T. Schneider/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is momenteel keihard aan het stijgen. De reden hierachter is zeer waarschijnlijk de overwinning die de Amerikaanse vermogensbeheerder Grayscale heeft behaald. In juni 2022 werd de aanvraag van Grayscale voor een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geweigerd. Echter heeft de U.S. Court die weigering nu verworpen, waardoor de goedkeuringsprocedure voor de Grayscale bitcoin ETF wordt hervat.

📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

Weigering SEC voor acceptatie bitcoin ETF verworpen

VIDEO: Hoe je per ongeluk miljonair wordt met 20 euro… 💰🤯
BLOX

Op 29 juni 2022 werd de aanvraag van Grayscale om hun bitcoin fonds (GBTC) in een spot ETF te veranderen geweigerd. Op dezelfde dag nog initieerde de vermogensbeheerder een rechtszaak met een petitie. Na een lange zitting van meer dan een jaar heeft de Court of Appeals in Washington DC besloten om de weigering van de SEC te verwerpen. 

Grayscale kan hiermee de allereerste spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten in handen krijgen. Een bitcoin spot ETF is een fonds waar men in kan investeren dat rendementen beloont op basis van de huidige koers. Men investeert hiermee in crypto zonder de tokens zelf in bewaring te nemen. In plaats daarvan heeft men aandelen in handen.

Door de winst in de rechtszaak zette de bitcoin koers een enorme en rappe stijging in. Voor het nieuws schommelde de bitcoin koers rond de $26.000. Momenteel gaat één bitcoin voor $27.500 over de toonbank. In een tijdsspanne van een half uur is de munt daarmee met 5% in waarde gestegen. 

Advertisement

Goedkeuring Grayscale bitcoin ETF niet zeker

VIDEO: Nee… dat is NIET wat ‘pump en dump’ betekent! 😂 Was jij al bekend met deze afkortingen? 😄
BLOX

De overwinning in de rechtszaak rondom de Grayscale spot bitcoin ETF zet aardig wat roering in. Het 24-uurs-handelsvolume van bitcoin staat nu rond de $16,8 miljard en is met 77% gestegen. Verwacht wordt dat de overwinning van Grayscale de deuren zal openen voor een hele reeks aan bitcoin spot ETF’s. 

Daarentegen is de goedkeuring voor het fonds zeker niet gegarandeerd. De overwinning binnen de rechtszaak betekent enkel een hervatting van de goedkeuringsprocedure voor de Grayscale bitcoin spot ETF. Of hij er daadwerkelijk ook komt zal liggen aan de Securities and Exchange Commission. Als het beursfonds er komt zal crypto exchange Coinbase de ETF faciliteren. 

Sources


Article information

Author: Daryl Cross PhD

Last Updated: 1699428122

Views: 673

Rating: 4.9 / 5 (103 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Daryl Cross PhD

Birthday: 2015-04-14

Address: 653 Cassandra Mill Suite 037, North Manuel, OR 95520

Phone: +4780745507800451

Job: Biomedical Engineer

Hobby: Skateboarding, Skiing, Fishing, Sculpting, Chocolate Making, Motorcycling, Writing

Introduction: My name is Daryl Cross PhD, I am a persistent, apt, unguarded, enterprising, Determined, unreserved, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.