header banner
Default

Dünyanın En Zengin 20 Ülkesi: Paraya Para Demeyen Ülkeler


Haberler

Paraya Para Demeyen Dünyanın En Zengin 20 Ülkesi

Yeter Şirin

Zenginin fellik fellik gezdiği bizim ise ‘Zeki Müren’de bizi görecek mi?’ dediğimiz bir yazı ile karşınızdayım sevgili okur… Dünyanın en fakir ülkelerini çok iyi bildiğimiz için dünyanın en zengin 20 ülkesini yazdım. Kişi başına düşen milli gelirlerini görünce ‘vay be ne hayatlar var’ diyeceğimiz ve sinir krizi geçireceğimiz için bu teknik detayı yazmadığım ( ben sizin yerinize kriz geçirim) en zengin ülkeleri gelin birlikte inceleyelim.

1. İrlanda

VIDEO: Dünyanın en zengin ülkesi 2022 | En zengin ülkeler | En zengin 20 ülke
Bilgitalizm

1. İrlanda

Dünyanın en zengin ülkeler listemizin bir numarası tabii ki yazıp moralinizi bozmayacağım kadar iyi hasılaya sahip İrlanda. Yabancı kaynaklı yatırımcılara düşük vergi uygulayarak onların destekleyen ve ülkenin yabancı yatırımcılar için Avrupa merkezi konumuna getiren İrlanda’da  Facebook, Google, Apple gibi dünya devlerinin ofisleri bulunuyor.

2. Lüksemburg

VIDEO: En güçlü 20 ülke (2023) #2023 #military #power #keşfet #shorts
𝓚𝓪𝓵𝓮.𝓔𝓭𝓲𝓽𝓼🇹🇷

2. Lüksemburg

Avrupa’nın tam ortasında bulunan, Fransa ve Almanya’ya yakınlığı Lüksemburg’un ekonomik anlamda güçlü bir ülke haline getiren sadece birkaç neden… Bankacılığın oldukça gelişmiş olduğu ülke, gelirinin büyük çoğunluğunu finans sektöründen. Demir çelik sanayisi bakımından da gelişmiş bir ülke listemizde ikinci sırada.

3. Singapur

VIDEO: Mevduat faizlerinde paraya para demeyecek gelişme: Ünlü ekonomist zengin olmanın tüyosunu verdi
Dünya Haberleri world News

3. Singapur

Güneydoğu Asya’da Singapur dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden birisi ve listemizde üçüncü sırada yer alıyor. Rekabetçi ekonomisiyle ön plana çıkan ülke aynı zamanda ekonomik atmosfer aynı zamanda özgür ve yenilikçi. Ticarete dayalı ekonominin ikinci önemli gelir kaynağı da endüstri. Gemi inşaatı başta olmak üzere petrol rafineleri, elektronik aletler, tekstil ve gıda sektöründeki başarısıyla Singapur katı kurallarıyla ve zenginliğiyle ünlü… Umarım hepimiz ziyaret ederiz.

4. Katar

VIDEO: Dünyanın En Büyük Ekonomileri 2023 | En Zengin Ülkeler 2023
Her Şeyin Listesi

4. Katar

Resmi adı Katar Devleti olan ülkede kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasılayı üzülmemek adına altına yazmayayı tercih ediyorum. Ülke ekonomisin temel geliri tabii ki kaynağı petrol ve doğal gaz. Dünyanın en büyük üçüncü doğal gaz rezervine sahip olan Katar  birçok farklı ülkeye doğal gaz ihraç ediyor. Katar ayrıca gelirleri arttırmak ve farklı sektörlerden gelir elde etmek için pek çok çalışma yapıyor.

5. Makao

VIDEO: Dünya'daki En Değerli 10 Para Birimine Sahip Ülkeler Birleşseydi?
Burak Çelik

5. Makao

‘Makao mu orası neresi?’ diyorsanız evet bende sizinle aynı tepkiyi verdim. Bu zengin yer Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı Makao isimli Özel İdari Bölgesi. Makao’nun en büyük gelir kaynaklarının başında kumar turizmi geliyor ki listede ilk 5 arasında yer alması tesadüf değil. Hatta bu durum o kadar iyi ki idari bölgede kumar turizminin değeri Las Vegas’takinin 7 katı. Ülke genelinde gelir dağılımında eşitliğin söz konusu olmaması kötü yanlarından birisi.

6. Birleşik Arap Emirlikleri

VIDEO: Gizli Dünyalar 20.Bölüm
Show TV

6. Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri listemizin 6. sırasında olan ülkenin en büyük gelir kaynağı petrol. Doğal gazın da ekonomik büyümeye katkısı, petrol arıtma tesisleri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin sanayi kuruluşları ekonomisinin en güçlü yanları. Ülke ayrıca çimento, alüminyum, kablo ve kiremit üretimiyle ilgilenen birçok fabrika bulunuyor.

7. İsviçre

VIDEO: Tarihteki En Zengin 10 İnsan
İhtiyacın Olan Bilgiler

7. İsviçre

Ülke ekonomisi gelişmiş sanayi sektörüne dayanan İsviçre sanayi sektöründe önde gelen dal ise ünlü saat endüstrisi. Saatleriyle ve bankalarıyla meşhur olan ülke ekonomisini hizmet sektöründen büyük ölçüde besleyen iki ana damar aslında. Ülkede hayvancılık ve tarım da bir diğer önemli geçim kaynakları arasında.

8. Norveç

VIDEO: Dünyanın EN ZENGİN ve EN FAKİR 10 Ülkesi!
Context Türkçe

8. Norveç

Dünyanın en zengin ülkeleri arasında 8. sıraya yerleşen Norveç, İskandinav Yarımadası’nda bulunuyor. Daha çok kuzey ışıklarını görmek için tercih edilen ülkenin aslında ekonomisi karma modele dayanıyor. Norveç ekonomisi endüstri devriminden önce balıkçılığa dayanıyordu. Ayrıca Kuzey Denizi’ndeki petrol rezervlerinin kontrolünü eline alan ülke ekonomisi petrol üretimiyle ekonomisini güçlendirmeye devam ediyor.

9. Amerika Birleşik Devletleri

VIDEO: en sevilmeyen 10 ülke (2022)
𝓚𝓪𝓵𝓮.𝓔𝓭𝓲𝓽𝓼🇹🇷

9. Amerika Birleşik Devletleri

Dünya üzerindeki en etkili finansal güce sahip olan bir başka ülke Amerika Birleşik Devletleri. Doğal kaynaklar ve altyapı açısından ekonomisini geliştiren Amerika, dünya ticaretine yön veren ülkeler arasında yer almakta. Aynı zamanda dünyanın en büyük petrol ve doğal gaz üreticisi olan Amerika aynı zamanda en önemli şirketlerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor. Bunun yanında New York Menkul Kıymetler Borsası’nın piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük menkul kıymetler borsaları arasında olduğu bilinmekte.

10. San Marino

VIDEO: "Ben 2345 Yılından Bir Zaman Yolcusuyum, Gelecekte Olanlar İçin Çok Üzgünüm"
Bunlar KAÇMAZ!

10. San Marino

Avrupa’da bulunan 5 mikro devletten biri olan San Marino dünyanın en küçük ülkeleri arasında. Ekonomisindeki en önemli pay turizme ait olan ülkeyi her yıl 3 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret etmekte. Turizmden sonraki en önemli gelir kaynakları arasında bankacılık ve seramik var. Ülke nüfusunun büyük çoğunluğu geçimini tarımdan sağlıyor.

11. Brunei

VIDEO: PARADAN ELİNİ SON ÇEKEN KAZANIR | 200.000 TL @CoinNET
Emre Gül

11. Brunei

Güneydoğu Asya’da bulunan Borneo adasında yer alan Brunei dünyanın en zengin ülkeleri listemizde 11. sırada. Bu sıfat tabii ki tesadüf değil çünkü Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah dünyanın en zengin isimlerinden biri arasında. Ülkenin ekonomisinin kaynakları petrol ve doğal gaz. Brunei’nin en çok doğal gaz ve petrolü Japonya’ya satıyor. Ülke ekonomisi ayrıca kereste, kağıt ve cam endüstrilerinden de gelir sağlıyor.

12. Hong Kong

VIDEO: Çok Yakında YOK OLACAK 10 Ülke!
Context Türkçe

12. Hong Kong

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdare Bölgesi uluslararası ticaretin oldukça yaygın olduğu Uzak Doğu’nun ticaret merkezi dersek abartmış olmayız. En önemli ekonomik kaynaklarından biri de turizm olan Hong Kong özellikle iş seyahatleri için gelen birçok turisti ağırlayan ülke. Çin’in ticaretle ön planda olsa da aynı zamanda en popüler turizm noktası. Ancak Hong Kong diğer ülkelerle kıyaslandığında iş insanlarına en pahalı yaşam şartlarını sunan ülkelerden biri.

13. Danimarka

VIDEO: 10 TL VS. 100 TL VS. 1000 TL İLE BİR GÜN GEÇİRMEK!
Rukiye Çetinkaya

13. Danimarka

İskandinav ülkelerinden Danimarka dünyanın en zengin 13. ülke olarak listemizde yerini alıyor. Ülkede ekonominin en önemli payı hizmet sektörüne ait. Kamu yönetimi, eğitim ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra ticaret ve ulaştırma hizmetleri de ekonomiyi besleyen sektörler olarak öne çıkıyor. Ayrıca tarım, hayvansal üretim ve doğal enerji kaynakları Danimarka ekonomisini kalkındıran diğer sektörler.

14. Tayvan

VIDEO: Dolar'la Gel Zengin Ol - Türkler için En Ucuz Ülke Arjantin
Fatih Koparan

14. Tayvan

Listemizde 14. Sırada bulunan Tayvan’nın gelirinin büyük kısmı hizmet sektöründen gelmekte. Hizmet sektörünü endüstri ve tarım sektörlerinin takip ettiği Tayvan’nın dünyadaki en gelişmiş bilgisayar mikroçip üreticisi olması da öne çıkan noktalarından bir diğeri.

15. Hollanda

VIDEO: Dünyanın En Küçük 10 Ülkesi
YA MERAKTAN

15. Hollanda

Hollanda Krallığı’nın 4 ülkesinin en büyüğü olan Hollanda, dünyanın en zengin ülkeleri listemizde 15. sırada. Ülke ekonomisi doğal gaz rezervlerinden besleniyor. Çünkü Hollanda’daki doğal gaz rezervleri, Avrupa Birliği’ndeki tüm doğal gaz rezervlerin %25’ini oluşturacak kadar büyük. Bunun yanında dış ticarete bağlı olarak büyüme gösteren ülke, Avrupa’nın en büyük havalimanlarından olan Amsterdam Schiphol Havalimanı bu ülkede bulunuyor.

16. İzlanda

VIDEO: Para Devirme Yarışması | Vur Cola'yı Al Parayı
Rukiye Çetinkaya

16. İzlanda

İzlanda bir ada ülkesi, bu sebeple ülke ekonomisinin temel kaynağı balık ve balıkçılıktan gelmekte. Tutulan balıkların işlenip ihraç edilmesi balığı ülke potansiyel geliri haline dönüştürüyor. Bunun yanında ülke kış turizmi ve termal turizm açısından da oldukça gelişen İzlanda her yıl binlerce turistin ağırlanan lüks otelleri bulunuyor.

17. Avusturya

VIDEO: ISSIZ ORMANDA 1 GÜN GEÇİRME | UCUZ ORTA PAHALI
Emre Gül

17. Avusturya

Avusturya, kişi başı gayri safi yurt içi hasılasıyla dünya ekonomileri arasında en yüksek yaşam standartlarına sahip ülkelerden bir diğeri. Ülke ekonomisi ana ticaret ortağı Almanya ile yakından bağlantılı. Ayrıca Avusturya ekonomisine katkıda bulunan diğer sektörlerler ise hizmet, sanayi ve tarım sektörü…

18. Andorra

VIDEO: AVRUPA'DA YAŞAMAK VE ÇALIŞMAK İÇİN EN İDEAL 8 ÜLKE
Güntekin Suh

18. Andorra

Andorra, resmi adıyla Andorra Prensliği listemizin 18. sırasında yer alıyor. Bu mikro devlet Avrupa’nın en küçük 6. ülkesi. Küçük bir ülke olarak bakmayın çünkü Andorra yılda 10 milyondan fazla turist ağırlamasıyla turizm ülke ekonomisini besleyen sektörlerin en başında geliyor. Topraklarının %2’si ekilmeye müsait ülkede tarımın başrolünde ise tütün ve türün mamülleri bulunuyor. Ülkeyle ilgili en ilginç ve bize yıldızlar kadar uzak olan bilginin bir diğeri ülkede istihdam oranının %100 olması yani işsizlik oranının 0 olması. ( Hayaller hayatlar…)

19. Almanya

VIDEO: Countries by Gold Reserves 2023
Gravity

19. Almanya

Almanya gayri safi yurt içi hasılasıyla yalnızca Avrupa’nın değil dünyanın en zengin ilk 20 ülkesinden biri olarak listemizde. Ülke ekonomisinin en büyük kaynağı imalat sanayi ve bu alanda bulunan hizmet sektörleri ünlü Almanya ekonomisinin temel taşları.

20. İsveç

VIDEO: Nominal GSYH'ye Göre Ülkeler Sıralaması
Doğruluk Payı

20. İsveç

İsveç, Avrupa’nın İskandinav bölgesinde yer alıyor. Ülke ekonomisinin gücü iyi eğitimli ve yüksek nitelikli işçi gücünden geliyor. Hidroelektrik ve demir madeninin ipi göğüslediği ihracat faaliyetleri sayesinde ülke, dış ticaret hacmini her geçen gün genişletiyor.

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

VIDEO: Para Birimi Düşük Olan Ülkede Krallar Gibi Yaşamak 😂 #shorts
Asitmen Shorts

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sources


Article information

Author: Tyler Huber

Last Updated: 1702033321

Views: 993

Rating: 4.9 / 5 (78 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyler Huber

Birthday: 1973-12-25

Address: Unit 6825 Box 5488, DPO AA 73058

Phone: +3712434450027554

Job: Article Writer

Hobby: Playing Piano, Crochet, Soccer, Web Development, Billiards, Sewing, Embroidery

Introduction: My name is Tyler Huber, I am a dear, esteemed, rich, lively, exquisite, intrepid, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.